8 edities tijdsbeeld in het Straatnieuws

By 28 december 2016 Fotografie
tijdsbeeld Straatnieuws

Sinds mei 2016 verzorg ik het tijdsbeeld voor het Straatnieuws (regio Den Haag en Rotterdam). In een hele pagina plaatst ik oude foto’s van Den Haag en Rotterdam, met daaroverheen beelden van die plaatsen zoals ze nu zijn.

Het proces
Ik zoek in de foto archieven van Rotterdam en Den Haag naar de oude foto’s. Ik zoek de plaatsen op in Google Streetview om te zien wat er sindsdien is veranderd. Vervolgens bezoek ik de plek en maak ik een nieuwe foto vanuit exact hetzelfde hoek en plaats waar de originele fotograaf stond. Vervolgens combineer ik de beelden met elkaar.

Inmiddels heb ik 8 edities gedaan en smaakt het naar meer. Je kan de edities terug zien op de website van het straatnieuws, maar leuker is natuurlijk een editie te kopen bij een straatverkoper, zo verdienen zij er ook nog iets aan.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.