8 WordPress plugins waarmee je meer uit je site haalt

8 wordpress plugins site

WordPress heeft van zichzelf veel functies en is flexibel in gebruik. Daarbuiten zijn er 39,466 plugins om extra functionaliteiten aan je website toe te voegen. Sommige tegen betaling, andere gratis. Maar hoe vind je nu de beste plugins?

Hieronder een verzameling van gratis en betaalde plugins, die jou kunnen helpen om het meeste uit WordPress te halen voor jouw site.

1. W3 Total Cache
w3-total-cache

Een essentiele plugin voor je site. W3 Total Cache is ontworpen om de laadtijd van je website te verminderen. Hierdoor verbetert het gebruiksgemak voor je bezoekers (hoe sneller je site laadt, hoe beter). Oh, en Google vind het ook erg fijn!

2. Akismet
akismet

Akismet helpt met het verwijderen en voorkomen van spam bij de blog reacties. Dit gebeurt allemaal automatisch, zo hoef je (bijna) nooit meer handmatig een spam reactie te verwijderen. Je hebt wel betere dingen om te doen.

Je moet hiervoor wel een gratis account aanmaken.

3. Google Analytics
google analytics

Zelf kijk ik vaak los in Google Analytics voor mijn bezoekers statistieken, maar deze plugin integreert die data in het WordPress dashboard.

4. Google XML Sitemaps
google xml sitemaps

Een plugin die een wat meer technische zaak uit handen neemt. Het verstuurt een XML sitemap naar Google, zodat die beter de structuur van je website begrijpt. Helpt bij je Google zoekresultaat posities.

5. Contact Form 7
contact form 7

De plugin voor het maken van contact formulieren. Geen gedoe met code en makkelijk aanpasbaar naar je wensen.

6. WPML
wpml

Wil je meer dan behalve de Nederlandse taal, ook bijvoorbeeld Frans, Duits of Engels aanbieden op je site? Met deze betaalde plugin maak je dat mogelijk.

7. BackWpup
backwpup

Geen enkele site zou zonder backup plugin moeten draaien. Er is altijd een risico dat je site gehackt wordt. Hoe krijg je dan alles weer terug?

Deze gratis plugin zorgt voor backup van je bestanden EN van je database. Een musthave. Nu installeren.

8. WooCommerce
woocommerce

Maak van je site een shop. Veel controle, veel mogelijkheden. Wat je ook wil verkopen, met Woocommerce is het mogelijk.

Heb je een favoriete plugin? Of heb ik er 1 gemist die jij essentieel vindt? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.