De invloed van hosting op de laadtijd van je site

server room

Recent al geschreven over hoe je de laadtijd van je website onder de 2 seconden kan krijgen. Vandaag zoom ik verder in op de invloed die je hostingpakket heeft op de laadtijd van je site. Er zijn 2 belangrijke redenen om hiernaar te kijken:.

  1. Je bezoeker wacht niet tot je site geladen is en klikt weg als het te lang duurt
  2. Google plaatst snelle websites hoger in de zoekresultaten

Nu heb je een aantal hostingopties waaruit je kan kiezen voor je site, elk met zijn eigen voor-en nadelen en met zijn eigen prijskaartje. Nu zullen de meeste ondernemers met een ‘kleine’ website kiezen voor een goedkoop en eenvoudig webhosting pakket. Dit kun je bij diverse aanbieders afnemen, maar waarin zit nu het verschil? Uiteraard in het aantal GB dat je aan opslagruimte krijgt en de hoeveelheid data die je kan verbruiken. Maar ook een aantal zeer technische zaken zijn van belang:

  • Staan de servers in een high availability cloud? Dit zorgt er namelijk voor dat mocht het gebeuren dat een server bijvoorbeeld plotseling uitvalt, dit dan automatisch wordt opgevangen door andere servers waardoor er er geen downtime is!
  • Zijn de servers voorzien van workload balancing? Een server wordt op basis van de drukte op dat moment automatisch het nodige vermogen gegeven.

Wil jij er achter te komen hoe snel jouw hosting is, neem dan eens een kijkje op www.hostingreview.nl. Dit is een site die allerlei reviews verzamelt. Zo kun je van gebruikers horen wat de snelheid daadwerkelijk is.

Wat kun je daar te weten komen?

  • Hoe snel de server is
  • Accestime van de database
  • Of de server goed preseteert met jouw CMS (bijvoorbeeld WordPress)
  • Hoe goed de helpdesk van je hoster is

Dit kan je zeker helpen de juiste keuze te maken.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.