Gratis adverteren op Google

By 20 maart 2015 april 7th, 2015 SEO, zoekmachine optimalisatie
Google mijn bedrijf

Vandaag hebben we het over de Google Mijn Bedrijf . Denk eens aan dit voorbeeld: je zoekt op “hotel in Delft” en je ziet dan dat Hotel Delft Centre als eerste eruit komt in de Google Bedrijven resultaten. Naast het resultaat zie je alle informatie die het hotel erbij heeft geplaatst: reviews van klanten, gemiddelde kamerprijs, openingstijden en hun adres.

google mijn bedrijf delft

Voor jouw eigen bedrijf kun je ook zo’n vermelding aanmaken. Ga daarvoor naar https://www.google.nl/business/

Om te beginnen klik je op de knop “Get on Google”.

Google Mijn Bedrijf google mijn bedrijf

Je account wordt gelinkt aan je Google mailadres. Google kijkt eerst of er al niet een bestaande vermelding is van jouw bedrijf. Als deze er al is, dan kun je die bewerken. Is er nog geen vermelding, dan kun je een nieuwe aanmaken. Zorg ervoor dat je een korte, bondige omschrijving erbij zet. Je kan ook aangeven in welke regio of stad je werkzaam bent. In die regio zal Google dan jouw vermelding weergeven.

Vaak als mensen zoeken naar jouw bedrijf zijn ze opzoek naar openingstijden. Google staat het toe om deze direct erin te zetten. Er zelfs een optie waarin je kan weergeven welke betaalmiddelen je accepteert. Als laatste zal Google je vermelding valideren, om zo valse vermeldingen eruit te houden. Na de validatie zal jouw bedrijf nu ook te vinden zijn bij dit type zoekresultaten.

In Google Mijn Bedrijf kun je overigens nog meer. Je kan er je Google Plus pagina bewerken, foto’s delen met klanten, etc. Hierover een andere keer meer.

Wil je de Google Mijn Bedrijf items op je telefoon of tablet bekijken, dan is er zelfs een aparte app:

Voor Google Play

Voor de App store

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.