snelle laadtijd website

Het zal je niet verbazen dat mensen gewend zijn geraakt aan snelle laadtijden van websites. Met de komst van 4G – en straks ook 5G – zullen ook sites op mobiel steeds sneller laden. Elke seconde die het langer duurt om je website te laden, zorgt ervoor dat bezoekers wegklikken. Zorg er dan voor dat je website supersnel laadt.

Niet alleen zijn je bezoekers ongeduldig, ook Google kijkt streng naar de laadtijd van je site. Het heeft dus effect op je vindbaarheid in Google. Een trage laadtijd heeft dan ook als gevolg dat je minder goed gevonden zal worden.

Google houdt precies bij hoe lang het duurt om je site te laden, dit kun je echter ook zelf zien. Er zijn online diverse snelheidstesten te vinden, vandaag bespreken we Pingdom Tools.

snelheid website pingdom tools

Via deze site kun je direct een website pagina testen. Je hoeft alleen maar een url in te voeren. Je krijgt gelijk inzichtelijk welke onderdelen van je site snel zijn, en welke voor vertraging zorgen. Ook zie je aan de hand van je score hoe goed je presteert ten opzicht van andere websites. Tip: je kan natuurlijk ook even kijken wat je concurrent doet.

Uit de test kun je elementen halen die verbeterd kunnen worden. Misschien moeten de plaatjes die gebruikt gecomprimeerd worden. Overleg met je website designer waar je de meeste winst kan behalen.

Bron: Checklist Webwinkel

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.