Op welke manier kan video je website verbeteren

Op welke manier kan video je website verbeteren

Video’s zien we als vanzelfsprekend en we zien ze overal. In je Facebook tijdlijn, op Netflix en zelfs op Twitter, maar in webdesign is het nog steeds relatief onderbenut. Vandaag ga ik het hebben over 4 manieren waarop je jouw website kunt verbeteren met behulp van video.

Voordat we erin duiken, laten we het heel kort hebben over de voordelen van video op jouw website. Het is bewezen dat websitebezoekers zich meer betrokken voelen als ze een video zien, waardoor de kans dat ze een klant worden stijgt. En ook Google vind het heel fijn als je video hebt, dit verhoogt jouw kansen om een pagina hoog in de zoekresultaten te krijgen.

Laten we het nu hebben over hoe we jouw website kunnen verbeteren met behulp van video’s.

1 – Talking Heads

Of het nu een testimonial van een klant is of een persoonlijke video van de eigenaar. ‘Talking heads’ was een van de eerste manieren waarop video’s op websites werden gebruikt en het blijft nog steeds relevant. Als je niet zeker weet wat een Talking Heads-video is, hieronder een voorbeeld van hoe dat eruit ziet.

Vermeercentrum brieflezende vrouw in blauw

Still uit de video die DinD maakte voor het Vermeer centrum.

Talking Heads zijn een mooie manier om persoonlijkheid over te brengen naar jouw klanten.

2 – Visueel aantrekkelijke video

Een andere manier om video op jouw website te gebruiken, is het gebruiken als een vorm van decoratie, iets om de aandacht van gebruikers te trekken. Dit kan een video zijn van een plaats of een product of misschien iets abstracters.

Wanneer je video als een vorm van decoratie gebruikt, is het erg belangrijk dat het niet afleidt van de inhoud van je website, maar als het goed is gedaan, kan het de betrokkenheid en interesse in je inhoud echt vergroten.

3 – Een mini-advertentie of promotievideo

Een mini-advertentie of promotievideo is een prima manier om een ​​product of een service op een boeiende wijze te introduceren of promoten. Het is meestal een combinatie van een talking heads video en een aantal situationele video’s, dus misschien een paar shots van een product in combinatie met het gebruik ervan. Het is een kans om creatief te worden en jouw boodschap duidelijk te communiceren. Een ding om over na te denken bij het vertonen van een video zoals deze op jouw website, is of je het automatisch wilt laten afspelen. Audio kan soms storend zijn, vooral als mensen dit onderweg of in openbare ruimtes bekijken.

4 – Uitleg video of productdemo

Er is geen betere manier om te beslissen of je een product of een dienst wilt kopen dan dat iemand het uitlegt in plaats van er alles over te lezen. In een recent onderzoek zei 54% van de mensen  dat ze video’s hadden bekeken om meer te weten te komen over een product. Als het goed is gedaan, kun je complexe onderwerpen op een eenvoudige manier uitleggen en echt in detail ingaan op de voordelen van jouw product of bedrijf. Ook dit is een kans om nieuwe klanten aan te trekken en te zorgen voor de klanten die je al hebt.

Dit waren de 4 manieren om jouw website met video te verbeteren. Wilt je meer weten? Neem dan contact met me op. Ik ga graag het gesprek met je aan over hoe video jou kan helpen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.