Pecha Kucha – Delft Ontpoort

By 25 september 2015 Nieuws
pecha kucha delft prinsenhof delfia batavorum

Afgelopen woensdag stond ik samen met mijn zus Annelies in de prachtige Mandelezaal van het museum Prinsenhof. Op uitnodiging van Delfia Batavorum – de historische vereniging van Delft – deden we mee aan hun Pecha Kucha avond. Hier vertelden wij ons verhaal van de documentaire Delft Ontpoort in een ander jasje.

pecha kucha delft

Pecha Kucha?
Pecha Kucha is een presentatie formaat waarbij je 20 beelden toont, elk voor 20 seconden. De beelden gaan automatisch door naar de volgende slide en je praat tijdens het tonen van deze beelden. De eerste Pecha Kucha werd in Tokyo gegeven door 2 architecten. Sindsdien zijn er in meer dan 700 steden wereldwijd Pecha Kuchas geweest. Leuk weetje: Pecha Kucha betekent vrij vertaald prietpraat.

Pecha Kucha over de Canon van Delft
De Canon van Delft is een in 2013 verschenen boek van Delfia Batavorum, dat de geschiedenis van Delft in 50 vensters toont. Tijdens de Pecha Kucha vertelden tien sprekers een verhaal over één van de vensters van de Canon. Meer over de 50 vensters kun je hier vinden.

Pecha Kucha - Canon van Delft

Delft Ontpoort
Onze presentatie ging over onze documentaire Delft Ontpoort die we maakten voor een Amerikaanse film competitie. We hebben het concept van de documentaire – het tonen van oude schilderijen met de verdwenen Delftse stadspoorten en het laten zien van hoe die plaatsen er nu uitzien – toegepast op de presentatie. Wij genoten van het geven van de presentatie aan dit zeer geïnteresseerde publiek. Dank je wel Delfia Batavorum voor het geven van deze kans.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.