Pro Blog Tips: haal het beste uit je zakelijke blog

By 18 februari 2015 april 7th, 2015 Blog, MKB tips
Haal het beste uit je zakelijke blog

Je blogt voor je bedrijf, omdat je weet dat dit extra bezoekers oplevert via Google. Maar hoe haal je nou het meeste uit je blog? Dit keer een serie tips, verdeeld over 3 onderwerpen, om je blog te optimaliseren. Je begint uiteraard met het onderwerp van je artikel.

1. Waarover kan je het beste schrijven?

Bekijk wie de belangrijkste mensen zijn jouw industrie en lees hun blogs, tweets, Facebook updates om te zien welke onderwerpen zij behandelen. Lees ook de commentaren hierop, zodat je kan zien wat hun lezers ervan vinden en wat hun aanspreekt.
Ook zegt het aantal keer dat een bericht wordt gedeeld op Facebook/LinkedIn iets over de relevantie van een bericht.

Gebruik de Google Keyword Tool. Deze tool kan je laten zien waar (lokaal) het meeste op gezocht wordt. Je kan dan kwaliteits blog berichten schrijven, die geoptimaliseerd zijn voor deze zoekwoorden.

Bekijk in Google Analytics naar je bestaande blog berichten. Welke trekken er veel bezoekers. Dat is een goed aanknopingspunt voor een serie nieuwe berichten.

2. Hoe trek ik meer mensen naar mijn blog?

Doe eens een interview met een belangrijk persoon in jouw vakgebied. Dit helpt niet alleen voor unieke blog content, maar helpt ook je positie in de Google zoekresulaten. BONUS: Je kan overwegen dit een stap verder te gaan en er een video van maken.

Review iets wat belangrijk is voor jouw vakgebied en doelgroep. Dit kan zijn een boek, een app, een nieuwe dienst, etc.

Schrijf je website in bij lokale bedrijfsoverzichten, zoals voor mij bijvoorbeeld webdesign-gids.nl.

Schrijf gast blogberichten. Er zijn altijd blogs die opzoek zijn naar externe schrijvers. Dit geeft je niet alleen de kans om een link naar je eigen blog te scoren, maar stelt je ook bloot aan een geheel nieuw publiek van lezers.
Zelf heb ik in het verleden een artikel geschreven voor Visual Swirl over de long tail van footers voor je website. Dat bericht is recent weer opgepakt in een verzamel artikel op Manganoir. Beide artikelen hebben niet alleen tot aardig wat bezoeken naar de DinD site geleid, ook helpt het bij je Google ranking.

Geef commentaar op andere, relevante blogs en social media berichten. Dit brengt je bedrijfsnaam onder ogen van nieuw publiek.

3. Hoe krijg ik meer interactie op mijn blog?

Vraag vrienden en familie om je blog te lezen. Dit kan wat ongemakkelijk voelen, maar zij helpen je meestal graag en kunnen zorgen voor de eerste reacties op je artikel. Daarna volgen er vast meer.

Schrijf over een controversieel onderwerp en neem een duidelijk standpunt aan. Je hebt altijd voor- en tegenstanders.

Gebruik social media. Vraag op Twitter/Facebook/LinkedIn wat zij over het onderwerp vinden.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.