September Trends en online marketing nieuws

By 4 oktober 2015 Nieuws, Trending topics
DinD trending topics vol-1

Nieuw op het DinD blog, vers van de pers, de online marketing trends. Een maandelijkse verzameling van (hopelijk) interessante digitale marketing nieuws. En met nog maar een paar maanden te gaan voordat 2016 begint, kun je nu alvast nadenken over wat je in het nieuwe jaar wil gaan doen.

Ga mobiel!

Want daar zijn al je klanten. Ga naar buiten en zie dat werkelijk iedereen elke 5 minuten op zijn telefoon kijkt. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat kleine bedrijven mobiel vooralsnog links laten liggen. Een gemiste kans. Onderstaande statistiek van Marketingland laat de herkomst van website bezoekers 45% procent is.

mobiel bezoekers

Publiceer alsof je een mediabedrijf bent

Het klinkt je vast al bekend in de oren – content is koning. Niet alleen voor Google, maar ook voor je bezoekers. Het geven van gratis advies zorgt ervoor dat mensen jou zien als de expert op dat gebied. En zolang je werkt met regelmatige updates komt je merk ook steeds in beeld, waardoor je een band opbouwt met je publiek, dat steeds meer vertrouwen krijgt in jou en je bedrijf.
Er zijn zoveel zaken die je kan doen:

  • bloggen
  • speciale Facebook berichten
  • interactieve quizzen
  • infographics
  • video
  • ebooks
  • whitepapers
  • etc…

Wat je ook maakt, zorg dat het inspeelt op de behoeftes die jouw publiek heeft. Let op dat je de content niet alleen maakt, maar het vooral ook deelt op alle mogelijke kanalen (Facebook, LinkedIn).

Video, video, video

Elke dag worden er voor miljoenen uren aan video’s bekeken en miljarden weergaven gegenereerd op YouTube. Zelf kan je makkelijk de eerste stappen nemen op het gebied van video marketing. Elke telefoon heeft tegenwoordig een camera. Zet je telefoon op een statief(je) en film jezelf of een onderwerp. Zorg alleen wel dat je goed verstaanbaar bent. Denk je dat je niets te melden hebt? Zelfs een merk over blenders heeft een YouTube kanaal (wat supergoed loopt):

Gebruik eigen foto’s in plaats van stockfoto’s

Ik kom ze zelf nog veel te vaak tegen. Websites met de welbekende Amerikaanse stockfoto’s. Dit mag allemaal wat persoonlijker. Maak het je eigen. Dus weg met de lachende dame met telefoon in haar hand en gebruik foto’s van eigen personen.

stockfoto

Nog even in het kort wat online marketing nieuws highlights:

Facebook had meer dan 1 miljard gebruikers op 1 dag
Maandag 27 Augustus gaat bij Facebook de boeken in. Wat een ongeloofelijk aantal.

Twitter berichten nu zichtbaar in Google’s zoekresultaten
Misschien had je het zelf al opgemerkt – sinds kort staan er Twitterberichten tussen de zoekresultaten van Google. Dit geldt echter alleen voor Engelstalige zoekopdrachten.

Rechthoekige foto’s zijn toegstaan op Instagram
Misschien niet voor iedereen even belangrijk nieuws, maar Instagram heeft de verplcihte vierkante foto’s losgelaten. Je kan nu ook portrait en landscape foto’s plaatsen. Vooral handig als je deze foto’s op je website ook hier wilt gebruiken.

Google Koop Nu button
Voor een selecte groep heeft Google een button toegevoegd aan Google Adwords, waarbij je direct vnauit de advertentie het product kan kopen. Google gebruikers hebben het makkelijk. Zij kunnen betalen direct met hun in Google opgeslagen gegevens.

Direct kopen in Facebook
Net zoals Google inzet op online verkopen, doet Facebook dat ook. Zij integeren nu manieren zodat je direct binnen Facebook kan kopen zonder dat je daarvoor Facebook hoeft te verlaten (dus niet meer naar een externe website, alles gebeurt op Facebook). Dit is met name gericht op mobiel.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.