Maak jij al gebruik van SMS-jes om klanten te bereiken?

sms gebruiken om klanten te bereiken

What’s App heeft SMS natuurlijk allang verslagen in gebruik, maar SMS is zeker nog niet dood. 98% van de SMS berichten worden gelezen en 90% daarvan binnen 3 seconden dat ze binnenkomen. Ken jij andere manieren om mensen te bereiken die zo goed werken? Hieronder een aantal tips die jou helpen met SMS om klanten te bereiken.

Je website moet goed werken op mobiel

Het eerste wat je op orde moet hebben, is dat jouw website op mobiel 100% moet werken. Volgens recent onderzoek van Basekit blijkt dat 91% van de kleine bedrijven geen goed werkende mobiele site heeft. Vergeet niet dat 100% van je berichten naar mobiel gaan!

sms om klanten te bereiken

3 doelgroepen

Om het meest relevant te zijn met je bericht, is het verstandig om je publiek in 3 doelgroepen in te delen.

Doelgroep 1: Mogelijke klanten

Als iemand je website heeft bekeken en zijn gegevens heeft achtergelaten via een een contactformulier of mail, voeg ze toe aan deze lijst. Je kan ze een bericht sturen met een speciale aanbieding. Er is een reden geweest dat ze hun gegevens ooit hebben achtergelaten. Geef ze wat ze willen.

Doelgroep 2: Bestaande klanten

Je bestaande klanten is de makkelijkste groep om te benaderen. Hebben ze iets bij je gekocht? Verkoop ze nog iets.

Doelgroep 3: Oude klanten

In het verleden heb je zaken met ze gedaan. Het is al een tijd geleden, maar is er een manier waarop je voor hun weer relevant kan zijn?

Planning

Je hebt geen ontwerper nodig om een sms te typen. De enige vraag is wat is het juiste moment om te sturen? Rond lunch-tijd schijnt op dit moment het beste te werken.

Maak het persoonlijk

In een sms kun je slechts 160 karakters kwijt. Dat is ongeveer net zoveel als een Twitter bericht. Denk goed na over de tekst, voeg een call-to-action toe en vergeet aub niet je spelling te controleren.

Urgentie

Een manier om de effectiviteit van je sms te versterken is een aanbieding te doen die bijvoorbeeld binnen 48 uur eindigt.

Hulp nodig om met een leuke, creatieve sms om klanten te bereiken?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Gebaseerd op een artikel van ProBlogger.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.