Veilige websites scoren beter in Google

Google geeft sinds kort websites die veilig zijn een betere plek in de zoekresultaten. Het toevoegen van een zogenaamd SSL certificaat aan je site geeft je een klein pluspuntje. Natuurlijk is goede, relevante inhoud nog altijd het belangrijkst, maar alle beetjes helpen.

Wat doet SSL voor je website?

SSL (ook wel Secure Socket Layer) is verreweg het meest gebruikte beveiligingsprotocol ter wereld. Het is manier om een veilige verbinding te maken tussen een computer en de server waarop de website staat die je bezoekt. Als website bezoeker hoef je voor deze beveiliging zelf niets voor te doen, en dat maakt SSL zo populair.

In een browser herken je een website met SSL aan het groene hangslot voor de domeinnaam, en de letters https.

ssl beveiligde websites scoren beter in Google

Een normale (http) verbinding is onveilig en is kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Zij kunnen bijvoorbeeld  belangrijke informatie achterhalen zoals creditcardgegevens en aanmeldingsgegevens. Door deze gegevens via de browser via HTTPS te verzenden, wordt dit soort informatie beveiligd. En zo wordt het voor een hacker veel moeilijker om die gegevens te achterhalen.

Hoe beveilig ik mijn site met SSL?

Je kan voor je website een  SSL certificaat kopen. Dit kan meestal bij degene waar je ook je website hosting is ondergebracht. Na aanschaf van het certificaat moet je deze installeren en binnen WordPress een omzetting doen om te activeren. Zelf was ik met het hele proces er een half uurtje mee bezig.

Wat kost SSL?

Afhankelijk van hoe sterk je de verbinding wil beveiligen, hoeveel subdomeinen (bijvoorbeeld http://subdomein.designindelft.nl)  je daarin wilt meenemen en of je ook je bedrijfsnaam voor het groene slot wil hebben variëren de kosten tussen de €5 en €99,- per jaar.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.