Volg je website bezoekers met Facebook remarketing

Stel je bezoekt de website van Nike om schoenen te zoeken. Later op de dag zie je op Facebook een advertentie van de schoenen die je bij Nike bekeken hebt. Toeval? Nee, dit is remarketing. Door het plaatsen van een stukje code op je website kun je bezoekers ‘volgen’ van je website naar Facebook.

Facebook Remarketing voorbeeld

Waarom is Facebook Remarketing interessant?

Met remarketing kun je mensen die al interesse hebben getoond in jouw bedrijf, makkelijker klant maken. De kans dat ze van jou kopen is veel groter, dan als ze jouw merk voor het eerst op Facebook zouden zien. Statistieken laten zien dat Facebook remarketing advertenties 3x meer interactie krijgen dan normale Facebook advertenties.

Hoe start je met Facebook remarketing?

Om te starten met remarketing log je in op je Facebook account en ga je naar Facebook Ads.
Kies je doel. In mijn geval “Send people to your website”. Vul je website adres in.

facebook advertentie opzettten

Voordat je kan starten met remarketing moet je een Facebook pixel aanmaken en installeren op alle pagina’s van je website. Dit hoef je slechts 1x te doen, want elk Facebook account mag (en hoeft) maar 1 pixel om aan remarketing te doen.

Selecteer “Create a pixel”

Geef je pixel een naam en maak hem aan.

facebook advertentie pixel aanmaken

Als je zelf niet de code op je website kan plaatsen, neem dan contact op met je webmaster en laat die de code plaatsen tussen de <head> tags van elke pagina op je site.

facebook advertentie pixel installeren

Klik nu op “Set audience & budget”. Op deze pagina kun je instellen aan welke eisen je website bezoeker moet voldoen om geremarket te worden. Bijvoorbeeld iedereen die het woord “schoen” in de website url heeft gehad (www.jouwwebite.nl/schoen). Geef je publiek een naam (bijvoorbeeld “schoen kopers”) en creëer het.

facebook advertentie bepaal publiek budget

Zodra je je eigen publiek hebt aangemaakt kun je die toepassen op de advertenties die je al hebt of je maakt een nieuw advertentie aan en verbind die met je eigen publiek.

Tips:

– Laat je Facebook bereik alleen maar groeien met remarketing. Dit zijn namelijk mensen die al interesse hebben in jouw bedrijf. Dit is relevanter, dus de clicks die je krijgt zullen goedkoper zijn. En dat zorgt weer voor betere, organische zichtbaarheid in Facebook.

– Probeer een Remarketing campagne voor de mensen die je al pagina liken op Facebook. Zij hebben al een bepaalde vorm van loyaliteit aan je bedrijf door de like. Dit zorgt ook voor hogere relevantie scores en een beter organisch bereik in Facebook.

Hulp nodig bij het opzetten van Facebook advertenties? Neem vrijblijvend contact op

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.