Waarom WordPress gebruiken voor je website? De top 10 voordelen uitlegd

waarom wordpress gebruiken

Ik werk exclusief WordPress (al sinds 2010) als Content Management Systeem (CMS) voor alle websites die ik maak. Ik sta daar niet alleen in, wereldwijd is WordPress het meest gebruikte CMS en draaien er meer dan 75 miljoen websites op WordPress. Je kunt je voorstellen dat mede door dit intensieve gebruik de beheeromgeving optimaal is ingericht voor het beheer van de site.

1. Makkelijk zelf te beheren

WordPress is een eenvoudig systeem dat door iedereen te begrijpen is. Je kan er snel mee leren werken, waardoor je zelf pagina’s, berichten, nieuws of portfolio items kan maken of aanpassen.

2. Gratis

WordPress is gratis. Het maken van een website thema brengt wel kosten met zich mee. Er zijn ook gratis thema’s beschikbaar, maar deze zitten technisch vaak niet goed in elkaar en komt zelden professioneel over.

3. Google loves WordPress

WordPress is zoekmachine vriendelijk. Hiermee scoor je al beter in de zoekresultaten van Google. Er zijn ook nog extra plugins beschikbaar die je zelfs nog verder kunnen helpen.

4. Snel live

Met WordPress kun je snel een website live hebben. Als je van te voren al teksten en afbeeldingen hebt kun je zelfs in enkele dagen al live zijn.

5. Continue in ontwikkeling

WordPress wordt ondersteunt door een grote, actieve community, die het systeem elke dag beter maken. Een handige manier van werken, bijvoorbeeld in het geval van een nieuw beveiligings lek, kan dit betekenen dat er binnen enkele uren een nieuwe versie beschikbaar is die het lek dicht. Om een cijfer te noemen, and WordPress versie 3.8 hebben 188 developers gewerkt!

Klein nadeel is dat je op de hoogte moet blijven en je regelmatig updates moet verwerken in je site. uiteraard kun je dit ook uitbesteden, zodat je zelf kan richten op je bedrijf.

6. Meertalig

Wil je een website in meerdere talen? In WordPress is dat geen probleem. Met de plugin WPML kun je makkelijk meerdere talen toevoegen.

7. Social media

Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en andere sociale media kunnen makkelijk worden toegevoegd. Je deelt makkelijk de informatie van jouw website op sociale media.

8. Gebruikt door grote namen

WordPress wordt niet alleen gebruikt door MKB bedrijven, maar ook door grote bedrijven zoals CNN, Radio 538, Ford, NRC.next.

9. Makkelijk spam tegengaan

Last van spam? In je reacties of via het contactformulier? Geen probleem. Er zijn meerdere plugins beschikbaar die jouw website beschermen tegen spam.

10. Niet exclusief

Er zijn webdesigners die een ander CMS dan WordPress gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een CMS zijn dat zij zelf gemaakt hebben. Ik raad je af om hiermee in zee te gaan. Als je website namelijk gebouwd is in het eigen CMS zit je ook aan hun vast. Met WordPress kun je altijd overschakelen naar een andere webdesigners als dat nodig mocht zijn.

 

Heb je interesse in een professionele, betaalbare WordPress website? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. ps je kan uiteraard ook je bestaande website laten ombouwen naar WordPress.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.