Waarom zou ik een blog beginnen voor mijn bedrijf?

bloggen voor je bedrijf

Bloggen is een waardevol middel om bezoekers naar je website te trekken. Als je nu nog niet blogt, is het de hoogste tijd om ermee te starten.

Waarom zou ik een blog beginnen voor mijn bedrijf?

 1. Een blog is een eenvoudige manier voor het delen van relevantie info met je bezoekers.
 2. Je blog zorgt voor veel nieuwe bezoekers via Google. Google houdt van waardevolle, nieuwe inhoud en zal je ervoor belonen.
 3. Je hebt er geen technische kennis voor nodig. Met systemen als WordPress kun je zo aan de slag
 4. 60% van de bedrijven die bloggen halen meer klanten binnen (onderzoek HubSpot).
 5. Je blog is de motor voor je social media kanalen. Je kan de content gebruiken voor Facebook, Twitter, nieuwsbrieven, LinkedIn, ebooks, etc.
 6. Het laat de persoonlijkheid achter je bedrijf zien.
 7. Blogs tonen dat je een expert bent.
 8. Door een blog kun je communiceren met klanten, mogelijke klanten en bezoekers. Tip: reageer op alle reacties.
 9. Het kan leuk zijn om te doen. Van bloggen kun je energie krijgen, het stimuleert en is iets waar naar je kan uitkijken.
 10. Bloggen laat je nadenken.Over nieuwswaardige onderwerpen, de industrie waarin je werkt, over je klanten en over de wereld om je heen.
 11. Een blog zorgt voor gratis PR. Zakelijke bloggers worden vaak geinterviewd door journalisten als industrie experts.
 12. Een blog draagt bij aan het vinden van de focus van je bedrijf. Om een blog strategie te bepalen moet je nadenken over voor wie je schrijft en waarom. Een blog zonder focus trekt veel minder bezoekers.
 13. Helpt je vooruit te lopen op je concurrenten. Je moet bij blijven met nieuws, trends en competitie om succesvol te zijn. Het helpt als je een leider bent en geen volger.
 14. Je kan het verhaal achter jouw bedrijf vertellen. Vertel ze over de geschiedenis, de filosofie, je werknemers, de ideeen, de toekomst. Vertel ze waarom je het bedrijf hebt en hoe je ze kan helpen.
 15. Geeft je inzicht in je publiek. Blog statistieken laten zien wat je bezoekers interessant vinden, waar ze op klikken, wat populaire onderwerpen zijn, wat vaak gedeeld wordt, waar vaak commentaar op komt. Je kan zelfs zien wat de favoriete dag is van je bezoekers om je blog te bezoeken.
 16. Bloggen is inspirend. Je zal ideeen zien rond om je heen.. door te praten met vrienden, collega’s, het zien van films, lezen, door een rondje hard te lopen of onder de douche.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.