Wat je logo zegt over je bedrijf

By 24 september 2014 april 7th, 2015 Branding, Huisstijl

Veel klanten nemen contact op, omdat ze een logo willen dat alles symboliseert wat zij als bedrijf doen, waarvoor ze staan, het liefst in hun favoriete kleuren en met betekenisvolle symbolen. Ze willen uiteindelijk een logo dat hun hele bedrijf communiceert, maar eerlijk gezegd, dat is niet wat een logo hoort te doen, zelfs als dat mogelijk zou zijn.

De branding van een bedrijf, is als de reputatie van een persoon.
Op persoonlijk vlak kun je je aangetrokken voelen tot een persoon om een aantal redenen. Dit zijn verbindingen op basis van gedeelde waarden, belangen en authenticiteit. Hetzelfde geldt voor uw bedrijf. Er zijn tal van contact momenten met je klanten, waarbij je waarden met elkaar deelt. Hoe meer je overeenkomende waarden hebt, hoe beter de binding.

contact moment merk

Voorbeeld contact moment met een merk. Waar denk je gelijk aan, als je dit logo ziet?

Hoe zorg je voor goede binding?

Acties spreken luider dan woorden

Praten, schrijven, allebei zijn het goedkope, makkelijke manieren om over je bedrijf te communiceren. Er is niets ergers dan klanten die een teleurstellend gevoel krijgen, als ze ontdekken dat de werkelijkheid niet is, wat je toegezegd hebt wat ze konden verwachten. We zijn gewend geraakt aan dit soort ervaringen, en kijken bijvoorbeeld naar de meeste beweringen over producten met een gezonde dosis scepsis. Zou het niet verfrissend zijn als zij een bedrijf tegenkomen dat exact doet wat ze zeggen​​?

Wees transparant

Je product of dienst is er niet voor iedereen. Geef dit direct toe en je zal het respect verdienen van je klant. Meestal, als ik hoor iemand mij vertellen dat hun product “niet voor mij” is, maakt het mij er nieuwsgierig naar. In die zin is het zowel goede marketing als goede branding.

Gebruik woorden die je klanten ook gebruiken

Het is makkelijk om over je bedrijf te praten in termen die je begrijpt, zonder te letten op je publiek. Laat eens een neutrale derde partij je marketing-en PR-materialen zien en luister naar hun feedback. Wordt wat jij doet in detail uitgelegd? Welke woorden gebruik je – in de veronderstelling dat iedereen die weet – omdat jij ze elke dag gebruikt?

Gebruik echte testimonials

De klant vandaag is sceptisch. Als je een valse getuigenis plaatst op je website, is de kans groot, dat de bezoeker dat erkend voor wat het is en negeert het verder.

fake testimonial
Dan kun je het beter weglaten. Echter, authentieke testimonials kunnen van een scepticus een betalende klant maken. Neem dus de tijd om deze aan je tevreden klanten te vragen!

Wat zou je logo moeten doen?

Een logo is een geheugen haak. Het is een simpel teken dat kleeft in de hoofden van mensen waardoor ze iets hebben om al jouw merkwaarden aan te hechten. Het kan het symbool zijn wat doet denken aan jouw merk. Als een klant of opdrachtgever contact heeft met jou of juw bedrijf, dan krijgen ze dat logo in hun geheugen gebrand. Langzaam aan zal je logo beginnen te vertegenwoordigen waar jouw bedrijf voor staat. Ooit een Apple logo gezien en opeens beseft dat je die nieuwe iPhone wel heel graag wil hebben? Het logo zelf geeft je niet dat gevoel, maar je eerdere ervaringen met het merk doen dat.

Bedenk eens wat de ervaringen kunnen zijn die klanten hebben gelinkt aan jouw logo. Zit je in het proces van het creëren van een nieuw logo? Streef dan naar een symbool dat gemakkelijk de emoties en herinneringen die je hoopt over te brengen, door middel van de ervaring met jou en jouw merk.

Join the discussion One Comment

  • Sven folkers schreef:

    Een goed logo verteld bijna alles over het bedrijf. Maar laat een paar kleine vraagtekens achter waardoor mensen geintereseerd raken.

    Erg belangrijk is dus een goed ontwerp, wellicht is dind het juiste adres. Dat was het voor mij iedergeval wel.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.