WordPress 4.8 is beschikbaar

By 15 mei 2017 juli 26th, 2017 Wordpress
WordPress 4.8

WordPress 4.8 is de eerste grote release zijn van WordPress in 2017. Wat is er nieuw?

Visual Editor in de Text Widget

Standaard kwam WordPress met een gewone tekst widget. Deze widget bevat een simpel tekstvak waarin je de tekst en HTML-code kunt toevoegen. Ben je een WordPress beginner en/of ken je geen HTML, dan is de widget wat beperkt in gebruik. Zo kun je dan geen afbeeldingen of links toevoegen. Dit is veranderd met de komst van WordPress 4.8. De nieuwe tekst widget bevat nu een eenvoudige visuele en tekst editor. Soortgelijk aan degene die je op het bewerkingsscherm ziet als je een bericht of pagina bewerkt.

wordpress text widget
Deze nieuwe widget zorgt ervoor dat je makkelijker links kan aanmaken, afbeeldingen plaatsen, lijstjes maken, tekst bold/italc zetten, zonder dat je ook maar 1 regel HTML hoeft te schrijven.

De nieuwe Afbeelding Widget

Als je vroeger een afbeelding wilde plaatsen in een widget, moet je daar HTML voor gebruiken of gebruik maken van een plugin.

WordPress 4.8 introduceert een afbeelding widget die het veel makkelijker maakt om afbeeldingen aan de sidebar toe te voegen. Je kan dan direct vanuit de WordPress media library afbeeldingen plaatsen.

wordpress image widget

De nieuwe Video Widget

Gelijk aan de Afbeelding widget, komt er met WordPress 4.8 ook een nieuwe widget voor video’s. Je kan direct video’s uploaden naar je sidebar of video’s laden vanuit YouTube of Vimeo. Je ziet ook gelijk een klein voorbeeld van de betreffende video.
wordpress video widget

Hulp nodig om je website bij te werken naar de nieuwste versie van WordPress?
Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we wat DinD voor jou kan doen.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.