WordPress update 4.6 – de redenen om bij te werken

wordpress update 4.6 pepper

Gisteren is er weer een nieuwe WordPress versie gelanceerd. Versie 4.6 heet ook wel “Pepper”, ter ere aan de jazz saxofonist Park Frederick “Pepper” Adams III, en is vanaf nu beschikbaar om te updaten in jouw dashboard. Zij leggen zelf de nieuwe functionaliteiten uit in deze korte video.

Geen zin of tijd om de video te kijken? Dan heb ik voor jou hier in het kort de 4 belangrijkste nieuwtjes:

1. Updates op één pagina

Verdwaal niet binnen langer: vanaf nu blijf je op dezelfde pagina terwijl je je plugins bijwerkt, installeert en/of verwijdert.

3. Standaard lettertype

WordPress maakt nu gebruik van de lettertypen die je al op je apparaat (ipad, computer of zelfs telefoon) hebt, waardoor het beheer gedeelte van je site sneller laadt en je dus minder lang hoeft te wachten. Let op! Het gaat hier dus niet om de site die je bezoeker te zien krijgt.

3. Inline link controle

Ooit per ongeluk een link gemaakt naar een niet bestaande link? Er vindt nu automatisch een controle plaats om er zeker van te zijn dat je dat niet gedaan hebt.

4. Inhoud herstellen

Terwijl jij je bericht of pagina intikt wordt op de achtergrond je inhoud in de browser bewaart. Mocht je WIFI verbinding wegvallen om wat voor reden dan ook, dan is het herstellen van de bewaarde inhoud een stuk makkelijker geworden.

Op eigen risico

Vergeet niet voor dat je WordPress bijwerkt naar versie 4.6 een backup te maken van je bestanden en je database. Zelf gebruik ik daarvoor de plugin BackWPup. Deze plugin kan trouwens ook een backup maken naar Dropbox of Google Drive. Als je website onverhoopt niet meer mocht werken na de update, dan kan je altijd nog je backup terugzetten.

Mocht je hulp nodig hebben met het bijwerken, nemen dan contact met me op.

Bron: https://nl.wordpress.org/2016/08/16/wordpress-4-6-is-vrijgegeven/

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.